Puszysty deser z galaretką

Składniki:

  • 2 opakowania Śnieżki
  • 400 ml zimnego mleka
  • 3 różne galaretki 
  • kilka biszkoptów

Przygotowanie:

Każdą z galaretek rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Na dno pucharków lub tortownicy ułożyć biszkopty. Jak galaretki będą już zimne, ubić 1 Śnieżkę w 200 ml zimnego mleka. Pod koniec ubijania wlewać powoli galaretkę. Konsystencja powinna być cały czas puszysta i delikatna. Przełożyć do pucharków lub tortownicy i wstawić do lodówki. Powtórzyć tą samą czynność z drugą Śnieżką i galaretką. Delikatnie wyłożyć na poprzednią warstwę i wstawić do lodówki. Po ok. 15 min na wierzch delikatnie wylać trzecią galaretkę.

Jest to najprostsza wersja tego deseru. Można np. zrobić więcej warstw. Świetnie smakuje ze świeżymi owocami, bakaliami lub kawałkami czekolady :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.